|
 |
 |
 |
 |
|
 |
 |
 |
 |
 |
Tonis_st Потребител

Регистриран на: 12 Май 2007 Мнения: 163 Местожителство: Пазарджик & Варна  |
Пуснато на: Пет Окт 24, 2008 9:29 pm Заглавие: Хакване на телефони - Symbian S60 3rd + НЕХАКВАЕМИТЕ |
 |
|
Вече и лесен начин за хакване
Пускам тази тема тук защото напоследък чета много теми във форума с въпроса как да си хакна телефона или пък как да инсталирам неподписано приложение... ?
Искам да отбележа че аз не съм създател на темата , тя е взета от www.smartphones-world.com
--> http://www.smartphones-world.com/forum/viewtopic.php?t=7352
Да започнем хакването...
За да проверите телефонът ви с коя версия Symbian e, кликнете тук, изберете телефонът си от падащото меню, в графата за техническите данни (Nokia ХХХХ Technical Specs) в първото поле (Operating System) пише.
ПЪРВИ ВАРИАНТ - лесен
1. Свалете този файл и го копирайте на картата памет на телефона.
2. Стартирайте същия файл от телефона си и маркирайте само тези от нещата който са съвместими с вашия телефон
За пример аз съм маркирал програмите съвместими с моята Nokia E51
Вече телефона ви е хакнат
3. В случай че SecMan не изключи платформената защита като алтернатива може да свалите и инсталирате CapsOn/Off
ВТОРИ ВАРИАНТ - труден
1. Свалете един от файловете, отговарящ на телефонът ви резархивирайте и копирайте installserver.exe на картата памет:
1.1. за Symbian OS 9.1 устройства (N93, N73, Е50 и т.н.) - този файл.
1.2. за Symbian OS 9.2 и 9.3 устройства (N95, N82, 6120 и т.н.) - този файл.
1.3. за 3250, 5500, Е50 и Е61 - този файл.
Пояснение: за да може да инсталирате програмите е необходимо да направите промени в Application manager, по подразбиране той се намира в папката Installations в главното меню
пускате Application manager --> Options --> Setings --> Software Installation --> All
2. Свалете този файл (HelloCarbide.sisx) и го инсталирайте в паметта на телефона.
3. Пуснете някой файлов браузер като X-plore например и се опитайте да влезете в c/sys, няма да можете, понеже ви е забранен достъпът (натиснете 0 и се убедете, че първата и четвъртата опции са маркирани - това позволява да гледате системни папки).
4. Минимизирайте браузера натискайки Меню бутона и стартирайте HelloCarbide.
5. Отидете на Options -> Menu1.
6. Ще ви изкара съобщение "Done...probably", дайте Yes.
7. Програмата ще се затвори автоматично, отворете пак браузъра и пробвайте отново да влезете в c/sys
8. Копирайте installserver.exe (намира се в архива който трябва да свалите от точките 1.1, 1.2 или 1.3 в зависимост от вашия модел на телефона)в c:\sys\bin\ на телефонът.
9. Рестартирайте.
10. Свалете и инсталирайте този файл. (BINPDA_Sec_Platform_hack) Ще се появи програма SecMan
11. Вече имате възможност да включвате и изключвате платформената сигурност и да инсталирате n-gage игри и всякакъв друг софт без сертификати и без подписване.
тествано и работи на:
N81 8GB
N82
N93
N95 8GB
E51
Е71
Е90
6110 Navigator
Важно!!!
За съжаление хакът вече не работи при новите фирмуеъри на някои телефони. Обърнете внимание, че телефоните отбелязани със звездичка (*) могат да бъдат хакнати, ако не са с новият фирмуеър (отбелязан в скобите).
- Nokia 5320 XM* (v3.26)
- Nokia 5800 ХМ
- Nokia 6120c* (v6.01)
- Nokia 6220c* (v3.23)
- Nokia E51* (300.34.56)
- Nokia Е65* (v4.0633.74.00)
- Nokia Е66* (v110.07.126)
- Nokia Е71* (v110.07.127)
- Nokia E90* (v300.34.84)
- Nokia N79
- Nokia N81* (v21.0.008)
- Nokia N82* (v30.0.019)
- Nokia N85
- Nokia N95* (v31.0.014)
- Nokia N96
- Samsung i8510 INNOV8
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Хакване на новите нехакваеми firmware на някой от телефоните
Изисква се наличие на сертификат
1. Свалете архива с файловете от тук
2. Копирате папката Hack от архива в картата памет, там има два файла installserver.
2.1. Ако сте със Symbian 9.1 преименувате installserver 9.1.exe на installserver.exe.
2.2. Ако сте със Symbian 9.2/9.3 преименувайте installserver 9.2(9.3).exe на installserver.exe
3. Сетифицирате* и инсталирате MapDrives v1.00 DiskAdmin Unsigned.sis
4. Сертифицирате и инсталирате Jbak TaskMan 1.00.
5. Копирате MapDrives.txt в E:\ (Е: е картата памет)
6. След това пуснете Jbak TaskMan и натиснете # (диез), след това намерете MapDrives, изберете върху него Options -> Program Rules и сложете отметка на Autostart.
7. Рестартирате си телефона.
8. Деинсталирате MapDrives след което сертифицирате, и инсталирате MapDrive_JBakTM_EMU_Y_By_DeltaFoX.SISX.
9. Сертифицирате и инсталирате Modo и през него копирате вашият installserver от E:/Hack/sys/bin в C:/sys/bin.
10. Рестартирате и сте готови.
Работи на:
N82 (v31, v30)
N95 (v31)
N95 8GB (v31)
6120c (v6.01)
E71
E90
E51
Надявам се темата да бъде полезна за потребителите на www.all4smartphone.com _________________ Nokia E51 GOLD + 1GB Adata + Holux M1000 + Plantronics Explorer 320
Последната промяна е направена от Tonis_st на Вто Фев 24, 2009 11:18 am; мнението е било променяно общо 16 пъти |
|
| |
|
|
|
 |
 |
 |
 |
 |
Еxesus Потребител

Регистриран на: 16 Май 2006 Мнения: 3547 Местожителство: www.all4smartphone.com  |
Пуснато на: Пет Окт 24, 2008 10:01 pm Заглавие: |
 |
|
Аз се надявам да не излизат повече такива теми. Това е сигурно 10-тата тема с това съдържание. Теми има достатъчно, а въпроси винаги ще има.
Пример: Темата за гармина е 100 и косур страници (защото всеки пише там относно този проблем, а не се създават нови и нови теми).
П.С. Това не е упрек, надявам се да не звучи чак така, но пък нека модераторите да направят една важна тема с това съдържание! _________________ Тази информация ще бъде публично достъпна! |
|
| |
|
|
|
 |
 |
 |
 |
 |
Tonis_st Потребител

Пуснато на: Пет Окт 24, 2008 10:06 pm Заглавие: |
 |
|
съгласен съм че има много теми за този проблем
аз лично пробвах всички написани тук във форума когато започнах да хаквам телефона си
нищо не помогна докато един ден не ми дадоха линк към тази тема
ако модераторите сметнат за ненужна темата нека да я заключат, няма да предявявам претенции  _________________ Nokia E51 GOLD + 1GB Adata + Holux M1000 + Plantronics Explorer 320 |
|
| |
|
|
|
 |
 |
 |
 |
 |
Refresh Потребител

|
Пуснато на: Съб Окт 25, 2008 11:48 am Заглавие: |
 |
|
Дори и да е важна пак ще е същото положение. Просто някои хора са свикнали първо да питат и да им кажат, а после да се помъчат сами да си помогнат. А има и едни други, които съвсем ги мързи дори и да гледат.  |
|
| |
|
|
|
 |
 |
 |
 |
 |
Tonis_st Потребител

Пуснато на: Съб Окт 25, 2008 1:46 pm Заглавие: |
 |
|
| vazimeto написа: |
| пак сам аз имам едно питане опитвам се да направя всичко както е описано и идва момента в които трябжа да копирам installserver.exe а не знам от каде да го взема че да го копирам там и друго нещо как се рестартира тела с исклучване ли и много много благодаря за помоща |
installserver.exe си го копираш някъде на картата и после когато използваш HelloCarbide.sisx тя ще ти отключи c:\sys\bin\ и там копираш installserver.exe (той се намира в архива sis-installer_symb9[1].2_mod.zip)
рестартираш телефона (изключваш го)
и после следваш останалите указания _________________ Nokia E51 GOLD + 1GB Adata + Holux M1000 + Plantronics Explorer 320 |
|
| |
|
|
|
 |
 |
 |
 |
 |
kavenaghi Потребител

Пуснато на: Нед Окт 26, 2008 1:02 pm Заглавие: |
 |
|
Една забележка имам аз:
Добавете някъде в началото нова стъпка - да се свали installserver.exe и да се прехвърли в паметта на телефона или картата. Защото човек като стигне до т.8 почва да се чуди какво е това, откъде да го вземе и как да го прехвърли в c:\sys\bin\
На мен лично това ми беше едната спънка - големи обяснения навсякъде, но елементарни неща не са казани как точно да се направят. Друго, което може да добавите е че нещата, които се инсталират по време на хакването (HelloCarbide.sisx, X-plore), трябва да се инсталират с програмата Nokia PC Suite, защото с копване в паметта на картата и след това инсталиране от телефона не става.
Дано съм бил полезен  |
|
| |
|
|
|
 |
 |
 |
 |
 |
Tonis_st Потребител

Пуснато на: Нед Окт 26, 2008 2:26 pm Заглавие: |
 |
|
| kavenaghi написа: |
Една забележка имам аз:
Добавете някъде в началото нова стъпка - да се свали installserver.exe и да се прехвърли в паметта на телефона или картата. Защото човек като стигне до т.8 почва да се чуди какво е това, откъде да го вземе и как да го прехвърли в c:\sys\bin\
На мен лично това ми беше едната спънка - големи обяснения навсякъде, но елементарни неща не са казани как точно да се направят. Друго, което може да добавите е че нещата, които се инсталират по време на хакването (HelloCarbide.sisx, X-plore), трябва да се инсталират с програмата Nokia PC Suite, защото с копване в паметта на картата и след това инсталиране от телефона не става.
Дано съм бил полезен  |
направих някой промени относно installserver.exe
но за това че не може да се инсталират от телефона не е вярно, само че допълних и там една опцийка
ако имате други предложения пишете  _________________ Nokia E51 GOLD + 1GB Adata + Holux M1000 + Plantronics Explorer 320 |
|
| |
|
|
|
 |
 |
 |
 |
 |
funquez Потребител
 |
Пуснато на: Чет Окт 30, 2008 11:12 am Заглавие: |
 |
|
колеги,използвам Е 90,стигнах до т.8 и зациклих,моля Ви някой да ми каже как да копирам фаила от картата в директорията където трябва,никъде не намирам опций копи-пейст в X-plore-a,иначе до т.8 всичко става само дето след всяко излизане от X-plore,телефона трябва да се разстартира защото не искат да бачкат X-plore и hellocarbide,след рестарт си работят ,отварям си c:\sys\bin обаче не мога да преместя installserver.exe. и затворя ли x-plore после за да го отворя трябва рестарт ,така е от както инсталирах hellocarbide,преди това работеше без грешка
благодаря ви предварително
Edit оправих се с преместването 
Последната промяна е направена от funquez на Чет Окт 30, 2008 11:37 am; мнението е било променяно общо 1 път |
|
| |
|
|
|
 |
 |
 |
 |
 |
bogi6 Потребител

Регистриран на: 18 Дек 2005 Мнения: 4389 Местожителство: Plovdiv  |
Пуснато на: Чет Окт 30, 2008 11:26 am Заглавие: |
 |
|
Няма да излизаш от X-plore , а го минимизираш и като стартираш hellocarbide с задържане на бутон меню си влизаш в X-plore _________________ NOKIA N70 BLACK+1GB
I-MOBILE 902,NOKIA N95 |
|
| |
|
|
|
 |
 |
 |
 |
 |
se7en Потребител

Регистриран на: 16 Юли 2005 Мнения: 18 Местожителство: s0mewhere  |
Пуснато на: Чет Окт 30, 2008 1:17 pm Заглавие: |
 |
|
Toni_st
Благодаря много, всичко работи както трябва, инструктажа е пълен! И на мен ми беше писнало отдавна с тия толкова различни начини за сертифициране и т.н. Гарантирано работи на Nokia 6110 Navigator! |
|
| |
|
|
|
 |
 |
 |
 |
 |
funquez Потребител
 |
Пуснато на: Чет Окт 30, 2008 1:27 pm Заглавие: |
 |
|
да добавим в отбора и една успешно хакната Е90
работи перфектно  |
|
| |
|
|
|
 |
 |
 |
 |
 |
BeHcu Потребител

Регистриран на: 08 Мар 2006 Мнения: 581 Местожителство: Септември  |
Пуснато на: Чет Окт 30, 2008 1:52 pm Заглавие: |
 |
|
| Работи и при Е71. |
|
| |
|
|
|
 |
 |
 |
 |
 |
|
 |
 |
 |
 |
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|
|
 |